We zijn lekker doorgegaan met diverse werkzaamheden aan de boot.

Zijn nu zover dat de opbouw en de afwerking kunnen gaan starten namelijk het fijn schuren van de boot en het bijwerken van diverse kleine plekjes met plamuur.

Alle motor verbeteringen zijn nu ook door gevoerd, nieuwe leidingen, het nieuwe gas en schakel systeem, gestart met aanbrengen van nieuwe bedradingen, koelsysteem winterklaar gemaakt en het koel pompje nieuwe pakking aangebracht en na gekeken zodat hij weer goed werkt . voorzieningen 2de accu een 2de dynamo aangebracht. uitlaat nieuwe koppelingen.

De nieuwe ramen en windscherm besteld bij de firma Plasman in Steenbergen. worden verwacht eind januari. dan zal als eerste het nieuwe windscherm geplaatst worden zodat de firma zeilmakerij Vermeer uit Capelle aan de IJssel kan gaan starten met de nieuwe kap.

volgende week ga we de binnenkant schilderen en starten met de opbouw van de banken, keuken, wc en de vloerplaten.

en we hopen dat eind Mei het werk gereed is zodat hij weer het water in kan en het proef varen kan beginnen en de Doerak weer naar zijn ligplaats gevaren kan worden en wel de steenenhoek in Gorinchem. Update) dit gaan we niet halen)

15 maart 2015

Ja soms ga je er vanuit dat het allemaal volgens plan gaat, maar door diverse verplichtingen in het buitenland hebben we helaas niet veel kunnen doen in januari en februari en maart. wel is het stuurwiel geverfd en het instrumenten paneel ingebouwd.

 

 

verder gaan we eind maart het nieuwe windscherm plaatsen, ook de ramen zijn afgelopen zaterdag 14-3-2015 opgehaald bij de firma plasman en zijn tijdelijk opgeslagen in een container bij de boot. door het windscherm tijdelijk te plaatsen kan de zeilmaker ook gaan starten met het maken van de nieuwe kap. Ook de nieuwe plafoonplaten komen eind maart en voor het nieuwe keuken blad is ook een opdracht uit gezet.

 

door mijn werkzaamheden binnenkort in het buitenland hebben besloten om nog een halfjaar langer aan de kant te blijven en hopen nu dat de boot in augustus het water ingaat.