Over Ons

Nieuws001

 

Hallo wij zijn Cees en Net Poppelaars,

Wij willen graag ons verhaal doen. 
10 jaar geleden zijn we een week gaan varen met een Doerak 780 die we gehuurd hadden in Sneek. Toen is het idee al ontstaan om in de toekomst zelf een boot te kopen. 
5 jaar geleden zijn we verhuisd naar Gorinchem en kijken uit op de voorhaven en de jachthaven de Merwede.

Afgelopen zomer hebben we gevaren met een zeilboot en een klein motorbootje op het Veerse meer. En met de buren de Biesbosch in gevaren en ja dan gaat het echt kriebelen. De naam van de Doerak kwam weer ter sprake en het toeval was dat er een Doerak dag was in Leerdam. 
Het was het lustrumfeest van de Doerakclub en wat zag dat er gezellig uit en ook de verschillende types Doerakken die er lagen.

Toe wisten we het zeker we gaan voor een Doerak. Na een aantal dagen zijn we lid geworden en gestart met de zoektocht naar een Doerak. Nadat ik mij verdiept had in de verschillende types Doerak kwam ik uiteindelijk uit bij de Doerak 650 die het meest aan onze verwachtingen voldeed. Op 27 september 2013 zijn we eigenaar geworden van een Doerak 650. De huidige naam van de boot is Cu Na Mara, maar die gaan we veranderen in “ Gao d’r Vur “. We hebben hem gekocht van een particulier uit Amsterdam. Na enig speurwerk op het internet viel mijn oog op deze boot en na een eerste kennismaking waren we snel verliefd.

doerak650GaodrVur

De boot heeft wel enig achterstallig onderhoud, maar er is wel perspectief om er iets moois van te maken. 
De Doerak heb ik samen met mijn zwager overgevaren van Amsterdam naar zijn nieuwe ligplaats ‘’de Stenenhoek’’ in Gorinchem. Mijn zwager heeft de nodige vaarervaring en heeft mij zeer nuttige tips gegeven tijdens deze reis. We hebben er twee dagen over gevaren en dit was al een bijzondere ervaring. 
Op dit moment ben ik volop de voorbereidingen aan het treffen want in mei 2014 gaat de boot voor een jaar aan de kant, dit voor groot onderhoud en de wijzigingen die we eventueel willen door voeren aan de boot.

Zodat we vanaf het voorjaar 2016 kunnen gaan genieten van onze eigen Doerak 650 ‘’Gao d’r Vur’’.

IMG 0166

Recentelijk hebben we de ledenvergadering bijgewoond in Oldebroek en leuke gesprekken aangehoord van de vele Doerak liefhebbers. Ik hoop dat we een hoop plezier gaan beleven aan onze nieuwe Doerak en we komen dan vast wel Doerakleden tegen op het water. 

Met vriendelijke groeten, Cees en Net Poppelaars