Oktober 2013 over varen van Amsterdam naar Gorkum.

 

Het overvaren van Amsterdam naar Gorkum

 

27-09-2013 00:00
Eindelijk is het zo ver, we gaan de boot overvaren van Amsterdam naar Gorkum

We waren al vroeg op stap want we wilden namelijk om 9 uur in Amsterdam zijn, en hadden hierdoor een vroege trein reis voor de boeg ik vanuit Gorkum en mijn zwager vanuit Goes. We hebben afgesproken op Schiphol om vandaar samen verder te reizen naar Amsterdam zuid.

We kwamen op tijd aan bij de jachthaven waar de Doerak lag. Ook Frans, de oude eigenaar was mooi op tijd en nadat we enkele punten hadden door gelopen kon het overvaren beginnen. volgens het weer bericht zou het een mooie dag worden, hierdoor beloten we om de zijkanten van de kajuittent er af te halen.

Via de Nieuwe meer zijn we de Schinkel op gevaren en vervolgens richting het Amstel kanaal. Na een tijdje varen kwamen we via de Amstel op de Weesper ringvaart en gingen daarna de Trekvaart op. Na een half uur kwamen we de 1ste baggerschuit tegen en dat gaf ons geen goed gevoel.

Na ruim 3 kwartier varen was de Trekvaart geblokkeerd en zijn we hierdoor terug gevaren naar de Weesper ringvaart, via de Amstel richting de Vinkenveense plassen . Dit ging door het mooie achterland via de Waver en de Winkel en kwamen zo op de plassen, om daar de oversteek te maken richting de Geuzensloot. Tot nu gaat het goed met onze nieuwe aanwinst, na een kleine stop hebben we diesel bijgevuld en de motor gecontroleerd maar er was een kleine lekkage bij een leiding en hierdoor verloren we wat olie. Dat moeten we dan maar goed in de gaten houden.

Na een poosje varen kwamen we aan bij de Nieuwe Wetering, om daar de overrsteek te maken van het Rijnkanaal richting de Vecht.

Gelukkig was het lekker rustig op het kanaal en hierdoor waren we snel aan de overkant, om richting de Vecht te varen. Tot nu toe was de tocht zeer mooi en spannend en het weer was perfect. We hebben besloten dat we in Maarsen gaan liggen om te overnachten. en mijn eerste bootreis als stuurman zit er op.

Dag twee de reis van Maarsen naar Gorkum.

De dag vroeg op en om 8.00 uur zijn we weer gaan varen van Maarsen op de rivier de Vecht richting Utrecht.

rond 10 uur waren we bij de Weerdsluis van Utrecht en na een kwartier wachten bij de Sluis gingen we door de Oudegracht van Utrecht.

het was prachtig om dit mee te maken wat je heb een mooie kijk op al die terrassen waar je een tijdje geleden zelf zat. en naar bootjes zat te kijken die langs kwamen varen. Het was niet druk en konden op ons gemak genieten van het mooie aanzicht van de binnenstad van Utrecht.

Na een uur varen kwamen we aan bij de Vaartse Rijn met een paar bruggen waar we net niet onderdoor konden varen en moesten wachten op de brugwachter. na een tijdje kwamen we aan bij de Noorder Sluis om de oversteek te maken van het Amsterdam Rijn kanaal. en via de Zuidersluis kwamen we op het Merwede kanaal en daar maakte we de oversteek van de Lek richting Vianen. Via de grote Sluis kwamen we weer op het Merwede kanaal richting Meerkerk en bij Arkel gingen we via de Gekan Linge richting Gorkum. en kwamen om 17.00 uur aan bij de ligplaats op het Steenenhoek kanaal waar we opgewacht werden door de voorzitter van WSV de Steenenhoek. Onze reis zit er op na twee mooie dagen varen met met prachtig weer.